HONUA  Praktijk voor Chinese Manuele Tuina therapie                                                             

Hèt adres voor gezondheid en ontspanningsmassage

Hawaiiaanse Lomi Lomi massage


Hawaiiaanse Lomi Lomi massage: Uniek ritueel

Lomi Lomi is een massage die oorspronkelijk uit Hawaii komt en van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is een   genezingsritueel dat je helpt om opnieuw in balans te komen met de adem van het leven, ook wel  bekend als Aloha (Breath of Life). Het is een krachtig middel om fysieke, emotionele en mentale stress los te laten. Lomi Lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, zachtheid van de wind, krachtige oceaangolven en de warmte en kracht van het vulkanische vuur.Binnen de Lomi Lomi massage zijn er vele vormen, afhankelijk van de plaats van oorsprong.
                      

1. De Tempel Lomi Lomi          

Deze vorm van Lomi Lomi wordt ook wel Hawaiian Temple Bodywork of Lomi Lomi Nui genoemd.  Deze massage is holistisch, dat wil zeggen dat de gehele mens fysiek, mentaal en spiritueel wordt  geraakt. Naar Hawaiiaanse opvatting kan de mens in harmonie leven met zichzelf, met elkaar, met de natuur én het universum. In Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de twee zaken Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat de blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking op alle niveaus

Een Lomi-sessie is een hellingsritueel, toegesneden op de behoeftes van de cliënt. Deze vorm van weldadige massage wordt uitgevoerd met onderarmen met gebruik van warme olie en lange, vloeiende en ritmische beweging over het hele lichaam. De continu vloeiende bewegingen kunnen worden vergeleken met de golven van de oceaan. U ervaart door deze wijze van masseren ultieme ontspanning waardoor energieblokkades verdwijnen en de spanning in het lichaam verminderd. De natuurlijke energie stroomt weer vrij en lichaam en geest krijgen weer de ruimte: Balans.

2. Lomi Lomi Aunty Maile Style

Dit is een rustige Hawaiiaanse massagevorm, gericht op ontspanning en genezing die uit veel verschillende technische elementen is opgebouwd. Kenmerkend voor deze massagestijl is het gebruik van traditionele Hawaiiaanse hulpmiddelen. Specifiek onderdeel van deze massagestijl is de Pu'íli. Hiermee worden alle losgemaakte gifstoffen en blokkades meteen en volledig afgevoerd. Met de Pu'oche ervaar je een weldadige vibratie langs de ruggegraat. 

                 

 Aunty Maile